9:00 a.m.


Bill Santucci, District 1, Chairman                                                                                                               Thomas Miller, County Executive

Robert Weygandt, District 2                                                                                                                   Anthony J. La Bouff, County Counsel

Jim Holmes, District 3                                                                                                         Rich Colwell, Chief Assistant County Executive

Edward “Ted” M. Gaines, District 4                                                                                                  Mike Boyle, Assistant County Executive

Bruce Kranz, District 5, Vice Chairman                                                                                     Holly Heinzen, Assistant County Executive

                                                                                                                                                                             Ann Holman, Clerk of the Board

County Administrative Center, 175 Fulweiler Avenue, Auburn, CA  95603

Placer County is committed to ensuring that persons with disabilities are provided the resources to participate fully in its public meetings.  If you require disability-related modifications or accommodations, including auxiliary aids or services, please contact the Clerk of the Board.  If requested, the agenda shall be provided in appropriate alternative formats to persons with disabilities.  All requests must be in writing and must be received by the Clerk five business days prior to the scheduled meeting for which you are requesting accommodation. Requests received after such time will be accommodated only if time permits.


Placer County Administrative Center

Conference Room A, 175 Fulweiler Avenue

Auburn,  CA  95603


9:00 a.m.


In accordance with the County Budget Act, the Board may add or change items contained in the adopted Proposed Budget for FY 2006/07.  All additions and changes to the Proposed Budget approved by the Board of Supervisors shall be made available to the public at least 72 hours prior to the Final Budget Public Hearing.


 1.   PUBLIC COMMENT:  Persons may address the Board on items not on this agenda.  Please limit comments to 3 minutes per person since the time allocated for Public Comment is 15 minutes.  If all comments cannot be heard within the 15 minute time limit, the Public Comment period will be taken up at the end of the regular session.  The Board is not permitted to take any action on items addressed under Public Comment.


 2.   BUDGET WORKSHOP SCHEDULE – Conduct Budget Workshops with the following departments:

Administrative Services, Board of Supervisors, Personnel, County Counsel, and County Executive Office, Child Support Services.


 3.   LUNCH – Placer County Administrative Center, Conference Room B, 175 Fulweiler Avenue, Auburn.


12:55 p.m.


 4.   BUDGET WORKSHOP SCHEDULE – Conduct Budget Workshops with the following departments:

Health & Human Services, Veterans Services, Farm Advisory and Library.




BOARD OF SUPERVISORS                                                                                                                        PAGE 2

AUGUST 16, 2006




       Pursuant to the cited authority (all references are to the Government Code), the Board of Supervisors will hold a closed session to discuss the following listed items.  For Item Number B the Placer County Board of Supervisors will meet as the Placer County Redevelopment Agency.  A report of any action taken will be presented prior to adjournment.



       Agency negotiator: CEO/Personnel Director

       Employee organization: PPEO/DSA/Management




Board of Supervisors

Budget Workshop Schedule

August 16, 2006


Administration & Financial System


Administrative Services                             9:00 - 9:25            25 minutes

Board of Supervisors                       9:25 - 9:55            30 minutes

Personnel                                         9:55 – 10:20         25 minutes 


Break (20 minutes)


County Counsel                                10:40 - 11:05        25 minutes

County Executive Office                  11:05 – 11:30       25 minutes


Health & Human Support System

          Child Support Services                    11:30 – 11:55       25 minutes


Lunch (one hour)


Health & Human Support System (cont.)

          Health & Human Services               12:55 – 1:55         1 hour

Veterans Services                                      1:55 – 2:10           15 minutes

            Break (20 minutes)


Community & Cultural System

                   Farm Advisor                                   2:30 – 2:50           20 minutes

                   Library                                             2:50 – 3:15           25 minutes



Adjourn Board Meeting until Thursday, August 17, 2006 at 9:00 a.m.